Divas izrādes Medicīnas vēstures muzejā

Skats no izrādes
Skats no izrādes “Frankenšteinas skaistulis”

Š.g. 21. maijā, muzeju nakts ietvaros, Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā Rīgā, Antonijas ielā 1 būs vērojamas neparastas mini izrādes. No plkst. 19:00 vakarā līdz pat plkst. 1:00 naktī Dramaturgu teātra aktieri rādīs divus īpaši šim gadījumam sagatavotus iestudējumus.

Pirmais no tiem būs Andreja Saldava “Frankenšteinas skaistulis”, kur ekspozīcijā par etnomedicīnu un ārstēšanu viduslaikos, izmantojot savas zināšanas, varu pār dzīvību un nāvi, trakā zinātniece Viktorija Frankenšteina radīs ideālo sievieti un ideālo vīrieti. Parastā asistenta Igora vietā gan ieradīsies viņa aizstājēja Ļera, kas ideālā vīrieša radīšanā sniegs savu „kompetento” palīdzību.

Uzreiz pēc tam varēs vērot dramaturga un režisora Ulda Karlova – Karlovska “Ja klauvēsi, kāds atvērs. Ja neklauvēsi?” – pārdomas par to, ka cilvēki no pašiem pirmsākumiem ir mācījušies sevi norobežot no visa un visiem – reizēm pat paši no sevis. Tajā pašā laikā katrs neapzināti gaida kādu, kas pieklauvēs un nodzēsīs šīs mākslīgi radītās robežas.

Katra priekšnesuma ilgums būs 15 minūtes, un šajā vakarā vienu pēc otra, Dramaturgu teātra aktieri tos izrādīs vairākas reizes.