“Pūķa brokastis” Dramaturgu teātrī

Fotogrāfs: Laura Leingarte
Fotogrāfs: Laura Leingarte

Visu jūlija mēnesi 30 izrādēs Dramaturgu teātra 14.studijas audzēkņu draugi, radi un citi interesenti varēs noskatīties šīs studijas pirmo mācību izrādi – kopš šā gada marta sākuma cītīgi mēģināto Hermaņa Paukša lugu “Pūķa brokastis”. Šī luga Dramaturgu teātrī tiek iestudēta atkārtoti – jau iepriekš tā rādīta arī kā teātra 6.studijas mācību darbs.

Lugas žanrs ir komēdija, pasaka visai ģimenei par varoni, kas grib nogalināt pūķi un izglābt princesi. Tās pamatā ir senais mīts par Perseju un Andromedu, ko autors izmantojis, lai ar ironiju paskatītos uz dažādām klišejām gan mākslā, gan dzīvē un sev raksturīgā veidā mazliet pazobotos gan par supervaroņu kultu, gan par birokrātijas varu, gan par sliktiem pedagogiem un psihologiem, gan maniakāliem dabas aizstāvjiem, gan rutīnā iegrimušiem zinātniekiem, gan – vēl par daudz ko citu. Iestudējuma režisors ir pats lugas autors, bet izrādes veidošanā piedalījies viss teātra radošais kolektīvs.

Tikmēr 13.studijas audzēkņi Andra Zeibota vadībā uzsākuši darbu pie savas diplomdarba izrādes, H.Paukša lugas „Patiesi godīgā ceļa vārds”, kuras pirmizrāde gaidāma septembrī, bet jaunākās, aprīlī darbu uzsākušās 15.studijas dalībnieki turpina speciālo vingrinājumu apgūšanu un veido nepieciešamo zināšanu un prasmju bāzi aktiermeistarībā, skatuves runā un kustībā.

Nākamā, jau 16.studija darbu uzsāks 2016.gada oktobrī, pieteikties šīm nodarbībām visi interesenti var jau tagad.