Aktiermeistarības studiju audzēkņu darbi

Septembrī, pēc intensīva aktiermeistarības kursa apgūšanas, pirmo reizi uz Kamerzāles skatuves kāpuši un darbu pie savas pirmās mācību izrādes ir uzsākuši Dramaturgu teātra 17.studijas audzēkņi, kuriem mācību ietvaros uzdots iejusties H.Paukša komiskās pasakas, lugas visai ģimenei “Banāni, ķiploki, desas un mērkaķi” varoņu lomās.

Ķiploku burve netiek uzaicināta uz princeses pilngadības balli, tāpēc uzliek princesei apgrūtinājumu: ja princese ēdīs banānus, tad pārvērtīsies par mērkaķi. Pirms neaicināt kādu uz balli, apsveriet, ar ko tas var beigties! Kādi komiski sarežģījumi radīsies, kāds būs to atrisinājums?

Vislielākā uzmanība Dramaturgu teātrī tiek veltīta darbam ar studiju audzēkņiem, tādēļ arī šī iestudējuma veidošanā piedalīsies viss teātra radošais kolektīvs, savā pieredzē ar studijas audzēkņiem dalīsies arī vairāki teātra pamatsastāva aktieri. Lugas “Banāni, ķiploki, desas un mērkaķi” izrādes studijas audzēkņu draugiem, radiem un visiem teātra cienītajiem būs iespējams noskatīties nākamā gada janvārī.

Augusta pēdējās dienās noslēdzās darbs pie teātra 15.studijas diplomdarba – H.Paukša lugas „Vai mana cūka pie jums nav bijusi?” iestudējuma (režisors Andris Zeibots), un šo izrādi ir iespējams noskatīties Kamerzālē visu septembra mēnesi, bet Dramaturgu teātra 16.studijas audzēkņi turpina darbu pie savas otrās mācību izrādes, dramaturga A. Ūdra lugas “Septiņas pēdas zem zemes” (režisors H.Paukšs), un gatavojas to parādīt šī gada decembrī.

Atgādināsim, ka visi interesenti, sākot ar 14 gadu vecumu, vēl var pieteikties nodarbībām Dramaturgu teātra nākamajā, 18.studijā, kas darbu sāks oktobrī. Mācību process studijā ilgst 18 mēnešus, pirmos piecus no tiem studijas audzēkņi nodarbojas ar vingrinājumiem, izveido nepieciešamo zināšanu un prasmju bāzi aktiermeistarībā, skatuves runā un kustībā, bet pārējā laikā ar studijas dalībniekiem tiek iestudētas un parādītas trīs mācību izrādes. Pieteikšanās un dalībnieku reģistrācija pie studijas vadītāja Hermaņa Paukša, rakstot pieteikumu uz e-pasta adresi: hermanis.paukss@gmail.com, pieteikumā norādot savu vārdu, uzvārdu, e-pasta adresi un tālruņa numuru.

Ja Jūs ir ieinteresējusi iespēja izmēģināt spēkus un studēt aktiermeistarību, vairāk informācijas varat skatīt šeit: http://www.dramaturguteatris.lv/?page_id=84

Dramaturgu teātris un studija atrodas K. Barona ielā 130/3 (ieeja no Zemitāna ielas), vairāk informācijas par teātri skatīt šeit: www.dramaturguteatris.lv