Trīs dramaturgu lugas “Ak, dižais gars, jel parādies!” iestudējums

Interesants trīs radošu personību kopdarbs vērojams Dramaturgu teātrī – dramaturgi Hermanis Paukšs, Austris Pirktiņš un Andrejs Saldavs uzrakstījuši un šajā teātrī arī iestudējuši lugu „Ak, dižais gars, jel parādies!”.

Lugas žanrs ir sociāla drāma, kas maskēta komēdijas formā, un šoreiz skatītājs varēs vērot cīņu par varu akmens laikmeta ciltī! Skatītājiem tiek piedāvāta iespēja salīdzināt tā laika notikumus ar šodienu un iespēja izdarīt secinājums par to, kas, gadu tūkstošiem ritot, varētu būt mainījies.

Lugas “Ak, dižais gars, jel parādies!” iestudējuma režisori ir visi trīs lugas autori, lomās šajā izrādē skatāmi Dramaturga teātra 18. aktiermeistarības studijas audzēkņi, un tā ir topošo aktieru otrā mācību izrāde. Studijas audzēkņu radi, draugi un paziņas šo kopdarbu var noskatīties Dramaturgu teātra Kamerzālē vairākās izrādēs visu novembra mēnesi.

Atgādināsim, ka Dramaturgu teātrī turpinās dalībnieku reģistrācija nākamajai, 21. Aktiermeistarības studijai, kas darbu sāks 2019. gada aprīlī. Visi, kuri vēlējās, bet nepaguva pieteikties 20. studijā, tiek aicināti sūtīt savus pieteikumus nodarbībām, kas sāksies nākamajā pavasarī. Pieteikšanās un reģistrācija pie studijas vadītāja Hermaņa Paukša, sūtot pieteikumus uz e-pasta adresi: hermanis.paukss@gmail.com. Pieteikumā jānorāda vārds, uzvārds, e-pasta adrese un tālruņa numurs.

Dramaturgu teātris un studija atrodas Krišjāņa Barona ielā 130/12, vairāk informācijas par aktiermeistarības studijām: http://www.dramaturguteatris.lv/?page_id=84
Dramaturgu teātris šobrīd ir vienīgais teātris Latvijā, kur tiek iestudētas tikai un vienīgi mūsdienu latviešu autoru jaunākās lugas. Vairāk informācijas par teātri skatīt šeit: www.dramaturguteatris.lv