Dramaturgu teātris viesosies Druvienā

Sestdien, š.g. 1. jūnijā Dramaturgu teātris viesosies Druvienas kultūras namā un teātra cienītājiem plkst. 19:00 būs iespēja noskatīties Annas Kerijas Studentes lugu „Kad vijoli ar pārrautām stīgām pārņem liesmas” (režisore A.K. Studente). Šī luga ir noslēpumaina, mistiska parādība un tā kļuvusi par notikumu arī tās tapšanā iesaistītajiem aktieriem. Lugas darbība norisinās tuvākajā nākotnē. Saskaroties ar kādu neizskaidrojamu parādību, galvenā varone nonāk iekšējā konfliktā ar sevi un apkārtējo pasauli. Tehnoloģiju attīstības laikmetā, kad apskāviens tiek nolikts muzeja plauktā kā vēstures artefakts, tomēr spēj dzimt mīlestība. Vai tā radusies ļauno spēku neveiksmīgas buršanas rezultātā vai – kā sargeņģeļa aizsardzības labais plāns? Bet varbūt tas ir galvenās varones, kura alkst atrisināt savas dzīves sarežģīto situāciju, izmisīgais dvēseles kliedziens?

„Cilvēks ir daudzdimensionāla būtne, un dzīves pamats ir dvēsele. Ķermenis, vecums, sociālais stāvoklis – tas viss ir tikai domas un laika radītas ilūzijas, kas norāda uz šīs dzīves vienreizību. Katrs cilvēks ir ļoti individuāla un ne ar ko nesalīdzināma personība, bet mīlestība ir dzīvības pamats, tai vienmēr ir taisnība!” šīs domas autore ievijusi savā lugā.

Lomās izrādē būs skatāmi Dramaturgu teātra aktieri Agate Ādiņa, Anna Kerija Studente, Annija Cābule, Baiba Jegorova, Ieva Karele, Inese Jureviča, Inta Abrazone, Kristīne Kalvāne, Signe Sēne, Aivars Alps, Māris Jirgens, Pāvels Ņevodņičenko un Vitālijs Ķeņģis. Biļetes uz šo izrādi varēs iegādāties pirms izrādes sākuma, biļešu cena pieaugušajiem četri euro, skolēniem, studentiem un pensionāriem – 2,50 euro.

Vēl jūnijā Dramaturgu teātra Kamerzālē Rīgā varēs noskatīties citas skatītāju iecienītas izrādes: Harija Ammera komisko melodrāmu „Uzmanību – ziemeļmeitas!” (18. jūnijā, režisors Aldis Pommers), Hermaņa Paukša komēdiju „Kā tikt pie mazbērniem” (20. jūnijā, rež. A.Zemdega), H.Paukša komēdijas „Samainītie” (25.jūnijā, rež. H.Paukšs) un „Vai mana cūka pie Jums nav bijusi?” (26.jūnijā, režisori Andris Zeibots un H.Paukšs). Visu šo izrāžu sākums Kamerzālē ir plkst. 19:30.

Atgādināsim, ka Dramaturgu teātris ir dibināts 2007. gadā un šobrīd ir vienīgais teātris Latvijā, kur tiek iestudētas tikai un vienīgi mūsdienu latviešu autoru jaunākās lugas. Teātris atrodas Rīgā, K. Barona ielā 130/12. Biļetes uz izrādēm var iegādāties www.bezrindas.lv vai teātrī pirms izrādes. Vairāk informācijas par teātri skatīt šeit: www.dramaturguteatris.lv